آموزش فعال سازی تایپ صوتی گوگل در اندروید مناسب گوشی سامسونگ و شیائومی

آموزش فعال سازی تایپ صوتی گوگل در اندروید مناسب گوشی سامسونگ و شیائومی

تا به حال شده حوصله تایپ با گوشی رو نداشته باشید و بخواید یکی براتون بنویسه؟ یا اینکه متن بلند بالایی داشته باشید و براتون سخت باشه همه رو تایپ کنید. یا موقع چت کردن با کسی بخواید صوت براش بفرستید اما اون موقعیت گوش کردن نداشته باشه و شما هم حوصله تایپ کردن! اگر شما هم جزء افرادی هستید که به تایپ صوتی اندروید نیاز دارید، این مقاله برای شماست. در مقاله امروز قصد داریم تایپ صوتی را تعریف کنیم و کاربردها و نحوه دسترسی به این قابلیت را بیان کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

خرید انواع ایرپاد های روز دنیا

تایپ صوتی چیست؟ کاربرد تایپ صوتی در گوشی‌های هوشمند چیست؟

تایپ صوتی یا تبدیل گفتار به نوشتار یکی از زیر شاخه‌های فناوری شناسایی گفتار یا Speech Recognition است. از کاربردهای تایپ صوتی در گوشی‌های هوشمند می‌توان به نوشتن پیامک، ایمیل یا تایپ کردن در شبکه‌های اجتماعی (تلگرام، واتساپ و اینستاگرام) اشاره کرد.

تایپ صوتی در اندروید

منظور از تایپ صوتی اندروید اپلیکیشن یا سرویسی است که به طور اختصاصی عملیات تایپ صوتی را برای گوشی‌های هوشمند دارای سیستم عامل اندروید انجام می‌دهد. اپلیکیشن‌های بسیاری هستند که این عملیات را برای گوشی‌های اندرویدی انجام می‌دهند اما از بین نمونه‌های موجود در بازار، تنها سرویس تایپ صوتی گوگل یا گوگل ویس تایپینگ (Google Voice Typing) است که بر روی تعداد زیادی از زبان‌ها فارسی این سرویس را ارائه می‌دهد. سایر اپلیکیشن‌ها یا سرویس‌های تایپ صوتی معمولا بر روی یک یا تعداد بسیار محدودی زبان کاربرد دارند.

مزایا تایپ صوتی اندروید چیست؟

به طور کلی کاربرد تایپ صوتی برای تبدیل گفتار به نوشتار است و بر روی سیستم‌های اندروید نیز این چنین می باشد. ممکن است استفاده از تایپ صوتی بر روی گوشی‌های هوشمند کمی کاربرد خصوصی‌تری داشته باشد و کاربران می‌توانند از تبدیل گفتار به نوشتار برای کارهای روزمره و روتین خود همانند پیام دادن و یادداشت کردن استفاده نمایند. تایپ صوتی بر روی گوشی‌های اندرویدی به طور کلی دارای مزیت‌های زیر می‌باشد.

۱. سرعت فوق‌العاده

قدرت تایپ کلمات یک فرد عادی بین ۳۸ تا ۴۰ کلمه در دقیقه، سرعت تایپ یک فرد نیمه حرفه ای بین ۶۰ تا ۷۰ کلمه در دقیقه و سرعت تایپ یک فرد حرفه ای ۹۰ تا ۱۰۰ کلمه در درقیقه است!

۲. دسترسی بالا

از آن‌جایی که تایپ صوتی بر روی پلتفرم‌های متفاوتی در دسترس است، در گوشی‌های هوشمند نیز می‌توان در هر کجا از آن استفاده کرد. دیگر لازم نیست همانند روش‌های قدیمی یک جا نشسته و ساعت‌ها به تایپ کردن مشغول شوید.

۳. دقت بالا

یک تایپیست معمولی به صورت میانگین از هر ۱۰۰ کلمه در ۸ کلمه را اشکال تایپی دارد. در صورتی که با استفاده از سیستم تبدیل گفتار به نوشتار میزان خطا تا حد زیادی کاهش می‌یابد. زیرا به جای نوشتن کلمات با استفاده از کیبورد، کلمات مستقیما به سرویس هوش مصنوعی گفته شده و او نیز آن‌ها را به نوشته تبدیل کرده است.

 

چگونه تایپ صوتی اندروید را فعال کنیم؟

همان‌طور که بالاتر به آن نیز اشاره شد، برای استفاده از تایپ صوتی می‌توانید از اپلیکیشن و یا سرویس‌های مختلفی که در بازار وجود دارند بهره ببرید. مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که کاربر فارسی زبان برای استفاده از تایپ صوتی تا حدودی با مشکل مواجه است. زیرا به دلیل اینکه هوش مصنوعی و تبدیل گفتار به نوشتار در کشور حوزه بسیار جدید و نوپایی است محصولات محدودی در این زمینه وجود دارند و نمونه‌های خارجی مشابه نیز اکثرا بر روی زبان فارسی سرویسی ارائه نمی‌دهند.

شاید بتوان گفت کاربر فارسی زبان از بین سرویس‌های خارجی تنها می‌تواند از تایپ صوتی گوگل استفاده کند که آن هم در برخی اوقات کاربر را با مشکل مواجه می‌کند. زیرا که سرویس گوگل بر روی زبان فارسی متمرکز نشده و تنها گفتار عام زبان فارسی را می‌فهمد. لذا زمانی که کاربر با گویش خاص صحبت می‌کند و یا اصطلاحات خاصی به کار می‌برد این سرویس قادر به تشخیص نیست. لذا برای کاربران فارسی زبان بهتر است تا به سراغ سرویسی بروند که به طور اختصاصی بر روی زبان فارسی متمرکز باشد. خوشبختانه از بین نمونه‌های محدودی که در بازار داخلی وجود دارند موارد با کیفیت و کاربردی نیز پیدا می‌شوند.

آموزش فعال سازی تایپ صوتی گوگل

کیبورد گوگل که به نام جیبورد (Gboard) شناخته می‌شود از قابلیت‌های کاربردی و متنوعی برخودار است. از مزایا این کیبورد ارائه دو نسخه برای گوشی‌های اندرویدی و ios است، بنابراین امکان استفاده از کیبورد گوگل در گوشی‌های آیفون و آیپدهای اپل هم وجود دارد. یکی از نقاط قوت کیبورد مجازی گوگل در گوشی‌های موبایل، توانایی تبدیل صدا به متن است.

مراحل فعال سازی Gboard

  1. برای فعال سازی صفحه کلید گوگل نیاز به نصب اپلیکیشن جیبورد (Gboard) است، این اپلیکیشن را می‌توان از گوگل پلی دانلود کرد.
    * طبق گفته‌های گوگل، اپلیکیشن جیبورد (Gboard) فقط در اندروید ۷ یا ios 9 به بالا کار خواهد کرد. (دیده شد که در اندرویدهای پایین‌تر هم نصب شده است!)
  2. بعد از نصب اپلیکیشن نیاز به به فعال سازی کیبورد گوگل است، برای این کار وارد تنظیمات گوشی خود شوید و در قسمت مدیریت کیبورد، اقدام به فعال سازی کیبورد گوگل کنید. (در این مرحله کیبورد گوگل از شما اخطار می‌دهد که ممکن است جیبورد بتواند تمام متن‌هایی را که تایپ می‌کنید، از جمله داده‌های شخصی مانند رمزهای عبور و شماره کارت اعتباری را جمع‌آوری کند.)
  3. در مرحله بعدی باید کیبورد پیش فرض خود را تغییر دهید و کیبورد گوگل را به عنوان کیبورد اصلی خود انتخاب کنید.
  4. اگر کارهای بالا را انجام داده باشید الان کیبورد گوگل شما فعال شده است و می‌توانید از آن استفاده کنید، برای شخصی سازی کیبورد گوگل هم می‌توانید وارد اپلیکیشن Gboard شوید و اقدام به تغییر قالب یا اضافه کردن زبان جدید را انجام دهید.

اضافه کردن زبان فارسی به کیبورد گوگل

  1. اپلیکیشن Gboard را باز کنید و در قسمت زبان (languages) زبان با انتخاب گزینه اضافه کردن کیبورد (ADD KEYBOARD) زبان فارسی را انتخاب کنید و از بین کیبوردهای پیشنهادی یکی را انتخاب کنید.
  2. یکی از برنامه‌های که در آن تایپ می‌کنید مانند پیامک یا دفترچه یادداشت را باز کنید و بر روی قسمت وارد کردن متن را لمس کنید. وقتی که کیبورد گوگل در پایین صفحه ظاهر شد.
    * می‌توانید برای تغییر دادن زبان نوشتن، بر روی دکمه‌ای با آیکون کره‌ی زمین در پایین کیبورد کلیک کنید تا زبان کیبورد تغییر کنید.
    * برای تغییر کیبورد کافیست دست خود را بر روی آیکون کره زمین نگه دارید تا قسمت تغییر کیبورد (Change keyboard) برای شما باز شود، شما می‌توانید در این قسمت کیبورد خود را تغییر دهید.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
    یاسمن دادرسان
    10اسفند
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی